Waarom zou je biologische mestcompost gebruiken?

Biologische organische mestcompost is een echte verbeteraar. Verbetert het bodemleven, de structuur en waterhuishouding van je tuin en moestuin. Je legt eigenlijk de basis voor een gezonde en sterke groei van je planten. Het begint immers bij de bodem.

Verbetert de bodem 

De compost is rijk aan schimmels en en bacteriën. Het bodemleven. Zij zetten, samen met wormen en insecten, de organische compost om en maken voeding voor je planten. 

Gebruik maar één keer per jaar 

De mestcompost geeft voeding voor het hele jaar. Daarom hoef je deze maar een keer per jaar te gebruiken. Het extra voeden van je planten is echt niet nodig. Dat scheelt tijd en bespaart geld. Gebruik in het vroege voorjaar is het makkelijkst.

Makkelijk en snel

In het vroege voorjaar groeit er nog niet zo veel. Je kan dan overal makkelijk strooien. Staat je tuin al in bloei dan wordt dat lastiger. Je verspreidt het makkelijk over de grond en je hoeft het niet door te werken. 

verwerken van biologische mestcompost

Maar 1 tot 2 cm nodig

Een laagje van 1 of 2 cm compost verspreiden is voldoende. Voldoende voor een heel groeiseizoen. Als je dat jaarlijks herhaalt werk je aan een mooie vruchtbare humuslaag. Of eigenlijk doet het bodemleven dat voor jou. Hoe handig. 
Een zak van 40 liter is voldoende voor 3 m² moestuin of 4 m² border. Heb je grotere hoeveelheden nodig? Laat dan een big bag bij je thuis bezorgen of bel even voor advies. 06 53 10 75 88.

Hoe gebruik ik het? 


 
Afhalen wanneer jij wil?

Lottta is afhaallocatie voor de 40 liter zakken potgrond, tuinaarde en mestcompost van Bio-Kultura. Woon je niet in de buurt? Kijk dan even voor een afhaalplek bij jou in de buurt.