Waarom zou je biologische mestcompost gebruiken?

Waarom zou je biologische mestcompost gebruiken?

Met biologische mestcompost leg je een basis voor een gezonde groei van je sierplanten en moestuinplanten. Het begint immers bij de bodem.

Verbetert de bodem 

De mestcompost bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compost soorten. Biologisch en turfvrij. De compost voedt de planten, stimuleert het bodemleven en verbetert de waterhuishouding van je tuin. 

Maar één keer per jaar 

De mestcompost gebruik je een keer per jaar en geeft voeding voor het hele jaar. Het extra voeden van je bodem of planten is echt niet nodig. Dat bespaart geld en scheelt veel tijd.   

Door het jaarlijks voeden van de bodem bouw je aan een gezonde basis voor je planten. 

Van november tot april

Gebruik in het vroege voorjaar is het makkelijkst. Dan groeit er nog niet veel, kan je over makkelijk bij en snel strooien. Een laagje van een paar cm is al voldoende. Staat je tuin al in bloei dan, kan het ook maar wordt dat lastiger. Je verspreidt het makkelijk over de grond en je hoeft het niet te vermengen met grond (spitten of schoffelen). 

Bio-Kultura - biologische mestcompost

Maar 1 tot 2 cm nodig

Een laagje van 1 of 2 cm compost verspreiden is voldoende. Voldoende voor een heel groeiseizoen. Herhaal je dit jaarlijks, dan werk je aan een mooie vruchtbare grond. Of eigenlijk doet het bodemleven dat voor jou. Hoe handig.  

Een 40 liter zak is genoeg voor 3 m² moestuin of 4 m² border. Heb je grotere hoeveelheden nodig? Bestel dan een big bag. Deze wordt thuis bezorgd. Wil je een passend advies? Bel.  06 53 10 75 88.

Hoe gebruik ik het? 


 
Afhalen wanneer jij wil?

Lottta is afhaalpunt voor Bio-kultura in Brabant. Voor de 40 liter zakken potgrond, tuinaarde en mestcompost. Je bestelt de producten makkelijk op de site. We laten je weten wanneer de zakken klaarliggen voor je. Jij haalt ze op wanneer het jou uitkomt. Van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen per week. 

Woon je niet in de buurt? Kijk dan even voor een afhaalplek bij jou in de buurt. 

Terug naar blog