Voorzaaien is ideaal
Voorzaaien in een zaaitray, ook wel gecontroleerd zaaien, is ideaal! Dat heb ik zelf ervaren. Het lukt eigenlijk altijd. Bijna altijd. Een te warm gezaaide Lathyrus wil nog wel eens doorschieten en te pletter vallen op het beginnetje van een Cosmea. Twee mislukte zaai acties tot gevolg. Ook dat maak je mee. Lukt het niet? Dan begin je gewoon opnieuw.
Het is sowieso goed om in het seizoen om de twee weken voor te zaaien. Dat wordt beloond met veel bloemen en een constante oogst. Tot laat in het seizoen. En dat is toch wat we willen?
Waarom zou je eigenlijk voorzaaien?
Controle en overvloed
Je hebt controle over de opkomst, want daar houden we van. Toch? Je krijgt veel meer bloemen door de efficiënte aanpak. Ha, ha. Overvloed dus, daar houden we ook van.
Geen vijanden van buiten
Beestjes van buiten kunnen de zaden niet opeten of het proces verstoren. Dat is heel fijn. En je blijft het onkruid voor omdat je zaailing al wat groter is als je deze in de grond gaat zetten. Weet jij het verschil tussen een onkruidje en een net opkomend bloemetje?
Chill en niet moeilijk
Nog twee voordelen? Je wordt er helemaal relaxed van en het is niet eens moeilijk.
Dat het niet moeilijk is mag je zelf gaan ervaren. Ik help je en lever enkel wat je nodig hebt. Geen overvloed aan spullen, verpakkingen of onzinnige dingen. Enkel functioneel en duurzaam. Kijk maar eens naar de kweeksets. Deze sets bestaan uit de juiste tools, echte biologische zaden en een hele heldere instructie. Stap voor stap help ik je.
Kan je niet wachten dan begin je alvast met de kweekset voor vaste planten met plukbloemen. Het voorzaaien van winterharde eenjarige bloeiers start in februari. In maart start je met de niet winterharde eenjarige bloemen. Dan werken we je naar het magische moment van IJsheiligen toe en kan je gaan planten.
Kijk je er nu al naar uit? Doe dan mee, koop een kweekset of meld je aan voor een workshop.
En download hier de instructie voorzaaien biologische bloemen in 5 stappen