Het verhaal achter het ritme van biologische zaden

Het verhaal achter het ritme van biologische zaden

Puur natuur

Lottta brengt het aanbod biologische bloemzaden samen. Op een plek. Hiervoor werk ik samen met verschillende biologische bloemen boerinnen, vermeerderaars en zaadhuizen. Met heel veel kennis, kunde, liefde en passie telen zij biologische zaden voor ons. Op het ritme van de natuur. 


Zorgvuldig proces 

De bloemen voor de zaadteelt worden geteeld in de volle grond, buiten. Tussen juni en eind oktober rijpen de zaden aan de plant af. Afhankelijk van het weer. In het najaar wordt geoogst. Daarna volgt het schonen en testen op kiemkracht. Om te weten welke kwaliteit de zaden hebben. Is deze onvoldoende dan is de oogst mislukt. Soms doen ze er jaren over om een nieuwe soort verkoopklaar te maken. Als laatste het verpakken en de opslag. Droog en koel. Een hele klus. Snel kan dit niet gaan. Het blijft een zorgvuldig proces. In november volgt altijd nieuwe oogst. Ruim op tijd om in het voorjaar weer te gaan zaaien.

Eerlijk

Niet uitverkochte soorten worden opnieuw getest op hun kiemkracht. Is deze onvoldoende, dan worden ze simpelweg niet meer verkocht. Eerlijker kunnen we het niet maken. 

Biologisch gecertificeerd

Fijn dat jullie iedere keer weer biologische zaden gebruiken. Daarmee maak je een verschil. Een groot verschil. Lottta verkoopt alleen biologisch gecertificeerde zaden. Dat zijn zaden van bedrijven die biologisch gecertificeerd zijn. Daar moet je heel veel kennis, lef en geduld voor hebben. En tijd en geld in investeren. En dat mag ook weleens gedeeld worden. Je herkent de certificering aan het groene blaadje op de zakjes.  

EU BIO logo voor gecontroleerde biologische bloemen

Welk verschil?

Mocht je nog niet goed weten waarom je met biologische zaden een groot verschil maakt?  Lees dan nog een paar minuutjes onderstaande blog. En anders? Deel je biologische successen met vrienden en op social media.

Lees de blog

Grootste aanbod biologische zaden

Lottta brengt het aanbod van alle soorten bloemzaden samen. Eenjarig, tweejarig, meerjarig. Ieder jaar wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe soorten. Biologische zaden voor plukbloemen, pollen en nectar bronnen voor de bestuivers, waardplanten voor vlinders, kruiden om te eten of te schikken in boeketten, eetbare bloemen, droogbloemen, inheemse planten. Allemaal biologisch, niet een beetje maar 100%, gecertificeerd. Je kan ze zaaien in de volle grond of voorzaaien in zaaitrays. 


Bekijk de zaden

 

Terug naar blog